Paikea Deep Healing staat voor holistisch kijken en werken

Emotioneel, spiritueel, mentaal en fysiek

Alles is één. Alles is energie en heeft invloed op je zijn.

Paikea Deep Healing

Alles draait om het voelen van je eigen energie

Bewust worden van je eigen lichaam is essentieel. Hierdoor ontstaat er ruimte in je hoofd en ben je beter geaard. Hoe meer je voelt, hoe beter je van jezelf kunt houden en daardoor ook meer van een ander.

Door energetische therapie gaat energie weer stromen. Hierdoor ervaar je diepe ontspanning en vreugde in je lijf. Je komt bij je gevoel en maakt verbinding met de aarde en het universum.

“Als Sjamaan ‘Healer’ ben ik verbonden met alle elementen”

Ik zie en voel de aanwezige energievelden en blokkades. Zelfs op kwetsbare plekken die ver weg gestopt zitten. Ik duik diep in het onderbewuste en graaf door tot de kwetsbare stukken die vaak diep verborgen zitten. Hierdoor worden lastige blokkades waaronder jeugdtrauma’s en trauma’s uit vorige levens opgelost. Energie wordt vrijgemaakt en gaat weer stromen. Daardoor kom je bij je diepste gevoel van vrijheid en vreugde in je lijf.

john nieuwendyk paikea

John Nieuwendyk

Van natuurcoach tot Merlin healer

Ik volgde jarenlang alle workshops en beroepsopleidingen bij het Elohim Centre. Van natuurcoach tot healer reader, van kosmisch kristalmaster tot aan Merlin healer. En ik heb nog steeds vele waardevolle ontmoetingen met collega healers, Wisdomkeepers en Sjamanen over de wereld. En met Merlijn, die mij nog steeds bij staat.

In mijn opleiding heb ik vele ontmoetingen met natuurwezens zoals Draken, Trollen, Elfjes en Walvissen gehad. Ik moest hier erg aan wennen, maar deinsde er niet voor terug.

Langzaam maar zeker vielen voor mij vele puzzelstukjes op de plek. Van mijn zwakte ‘het gevoelige, stille jongetje’ maakt ik mijn kracht. Ik ontdekte dat ik van nature stevig geaard ben, waardoor ik anderen kan helpen om bij hun gevoel en aarding te komen.

Mijn grootste inzicht is:

“Blokkades die ik niet erkende zaten mijn gevoel in de weg. Hierdoor kon ik niet zijn wie ik ben en stond ik lange tijd niet in mijn kracht. Nu bereik ik meer, kan ik meer aan en heb ik een succesvolle praktijk waarin ik anderen help blokkades op te lossen!”

Hoe de naam Paikea bij me kwam

Nieuw Zeeland, mijn moederland

Ik ben geboren in Blenheim, Nieuw Zeeland. In het district Marlborough. Daar zijn mijn ouders in 1955 vanuit Nederland naartoe geëmigreerd. Een jaar na mijn geboorte zijn we terug gegaan naar Hilversum. Ik heb mijn hele leven een diepe connectie gevoeld met mijn moederland. Als een magneet trok dit land me aan en nog steeds.

De film ‘Whale Rider’

Mijn nichtje Malaika uit Nieuw Zeeland attendeerde mij op de film de Whale Rider. Deze film vertelt een bijzonder verhaal over een Maori-meisje dat na haar geboorte ‘Paikea’ genoemd, vernoemd naar een belangrijke voorouder van de Maori. De film maakte diepe indruk op me.

De film laat zien hoe je ons gevoel van eigenwaarde kunt beïnvloeden. En hoe het tegen alle verwachtingen in mogelijk is om voor jezelf op te komen en een eigen identiteit te creëren. Het verhaal vertegenwoordigt de spirituele band tussen de menselijke en natuurlijke wereld. En het potentieel dat wordt onthuld wanneer de natuur wordt gerespecteerd in plaats van uitgebuit.

De walvis en Paikea

De walvis laat mij zien, voelen en connecten met mijn eigen oerkracht. Door zijn power, de spirit, de kennis en de liefde te delen. Paikea betekent voor mij dat ik in mijn eigen vuurkracht mag gaan staan en te leven vanuit vertrouwen en in mijn essentie.  Toen ik spiritueel ontwaakte kwam al snel de connectie met de walvis; Het oeroude bewustzijn zowel kosmisch als aards.

anderen over John

Amazing how beautiful these healings are

When John is busy with the healing I see and hear him change in the Whale. At those moments I see big changes taking place at the client.

Tikirau Ata

Maori, Tuhoe Elder

Mijn diepe connectie met de walvis

The White Whale

Tijdens een diepe healing meditatie in 2013 kwam een groep White Whale tevoorschijn. Een oeroude en krachtige energie die weer verspreid mocht worden. In de tijd van de Farao’s trok deze energie zich terug en nu mag deze energie weer vrij komen. Deze energie zorgt voor meer verdieping in de oeroude lagen, van onszelf en van moeder aarde. Het is een diepe vorm van Christusbewustzijn.

Onlangs kwam de White Unicorn Whalecalf Man voor me staan. Hij schonk mij zijn White Unicorn Whalecalf, dat het oeroude Christusbewustzijn vertegenwoordigt van het begin van de aarde. Dit liefdevolle geschenk heeft mij diep geraakt en me weer verder gebracht!

De kracht van de Walvis

Sinds 2015 heb ik vanuit mijn geboorteland Nieuw Zeeland vele ontmoetingen met de Tuhoe Maori. Ik heb veel van ze mogen leren. Met name het luisteren naar de natuur en hun zeer diepgaande Deep Healing Lomi Lomi massages. Hierdoor ontdekte ik dat trauma’s zeer diep kunnen zitten in het lichaam en dat het bevrijdend werkt wanneer ze vrij komen. Hier heb ik de diepgaande en intense kracht van de Walvis ervaren.

Om mij hierin nog meer te verdiepen heb ik vele massage opleidingen bij MoodMassage in Amersfoort gedaan. Onder andere wellness massage, triggerpoint, bindweefsel, cupping en klassieke massage.

paikea John en Nelleke Hilhorst

Paragnosten en healers

Mijn moeder was ook een healer

Mijn moeder ging zich in 1981 ‘via Reiki’ verdiepen in haar krachten. Ze kon mensen helpen en werd een healer. Ik ging vaak met haar naar inloopavonden in de Kern in Bussum en naar centrum Ajña in Hilversum. Daar waren vele ontmoetingen met paragnosten en healers e.d. zoals Anton Paauwe en Rietje Sneijder. Deze ontmoetingen waren belangrijk voor me, iets wat me al jaren bezig hield werd voor mij bewaarheid. Het vertrouwen en het niet begrijpen groeide wel verder. Toch sloot ik me hiervoor op een gegeven moment een lange tijd af.

Nadat ik mijn ‘gave’ niet meer kon onderdrukken ben ik me in januari 2008 professioneel gaan verdiepen in spiritualiteit. En ben ik me op een natuurlijke manier gaan bekwamen. Dit zorgde voor een verandering in mij. Mijn moeder was trots, ze had een opvolger vertelde ze!?

meer weten?

Ik ga graag met je in gesprek 

Bel me gerust op 06 534 04 196, spreek eventueel mijn voicemail in en ik bel je zo spoedig mogelijk terug. Ik kijk uit naar onze ontmoeting!